تغذیه در دوران شیمی درمانی

جدول اطلاعات

۲۰ نکته تغذیه‌ای سالم برای شیمی‌درمانی

 

تشخیص سرطان و انجام شیمی‌درمانی معمولاً بر اشتها و حس چشایی فرد تأثیر می‌گذارد. برای بیماران، حفظ یک رژیم غذایی سالم با تغذیه مناسب برای تقویت بدن بسیار حیاتی است.
در اینجا ۲۰ نکته کاربردی برای حفظ یک رژیم غذایی سالم در طول شیمی‌درمانی آورده شده است:

🔹 ممکن است طعم آب برایتان ناخوشایند شود؛ آب طعم‌دار بنوشید یا به آن لیمو اضافه کنید.
🔹 پروتئین کافی دریافت کنید تخم‌مرغ، حبوبات و ماهی ممکن است بهتر از گوشت مزه دهند.
🔹 از خوردن غذاهای ناسالم و پرکالری اجتناب کنید.
🔹 غذاهای جدید را امتحان کنید؛ ممکن است حس چشایی‌تان را تحریک کنند.
🔹 غذاهای نرم مانند میلک‌شیک‌های پروتئینی مصرف کنید، به‌ویژه اگر در بلعیدن مشکل دارید.

🔸 اگر وزنتان افزایش یافته، مقدار زیادی سبزیجات و غذاهای کم‌چرب بخورید.
🔸 اگر وزنتان کم می‌شود، بلغور جو دوسر، حمص و کره مغزها مصرف کنید.
🔸 اگر نمی‌توانید غذای کافی بخورید، از مولتی‌ویتامین‌ها استفاده کنید.
🔸 برای زخم‌های دهان، از غذاهای نرم استفاده کنید و از غذاهای مرکباتی و گوجه‌فرنگی‌دار دوری کنید.
🔸 برای خشکی دهان، از پزشک خود درباره محلول دهان‌شوی مناسب بپرسید.

🟦 با مصرف غذاهای پر فیبر و آب فراوان با یبوست مقابله کنید.
🟦 برای مقابله با اسهال، از کافئین، سبزیجات خام و نوشیدنی‌های شیرین پرهیز کنید.
🟦 از مصرف الکل بپرهیزید با درمان‌های شیمی‌درمانی تداخل دارد و موجب تهوع می‌شود.
🟦 از غذاهای تند، چرب و شیرین دوری کنید.
🟦 چای سبز بیش از حد نخورید؛ آنتی‌اکسیدان‌های آن ممکن است با شیمی‌درمانی تداخل ایجاد کنند.

🟣 برای پیشگیری از عفونت، میوه و سبزیجات خام را کاملاً بشویید.
🟣 از مصرف غذاهایی که تاریخ انقضای آن‌ها گذشته خودداری کنید.
🟣 از مصرف غذاهای عمده‌فروشی یا بسته‌بندی نشده و اسنک‌های فله‌ای پرهیز کنید.
🟣 درباره مصرف سویا با پزشک خود مشورت کنید.
🟣 اگر همچنان با مشکلات تغذیه‌ای مواجه هستید، با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید.

keyboard_arrow_up