نفخ تجمع گاز در دستگاه گوارش است که با ورم شکم، احساسپری و فشار در شکم پس از غذاخوردن مشخص میشود. مي توان با خوردن خوراكي هائي بر اين مشكل غلبه و نفخ معده را از بين برد.
آواكادو
این میوههای گلابی شکل مملو از پتاسیم هستند. بدن شما برای مدیریت سطح سدیم در خود به پتاسیم نیاز دارد . افزايش سطح سديم در بدن باعث نفخ شكم مي شود. بنابراين مصرف خوراكي هائي كه حاوي پتاسيم است در نهايت منجر به كاهش نفخ مي شود.
موز
موز یک منبع غتي از پتاسیم است. افرادي که قبل از هر وعده غذایی موز میخورند کمتر دچار نفخ مي شوند. کارشناسان فکر میکنند كه موز باکتریهای خاصي را به روده منتقل میکند که به آرام کردن تولید گاز در شکم کمک میکند.
کرفس
کرفس، فعالیت روده و شکم را تنظیم کرده و به علت خاصیت دفع مایعات، باعث کاهش گازهای معده میشود.كرفس علاوه بر اينكه باعث كاهش نفخ مي شود منجر به كاهش التهاب در بدن هم مي شود.
زردچوبه
زردچوبه حاوی مقدار زیادی ترکیب «کورکومین» است. مطالعات نشان میدهد که کورکومین میتواند علاوه بر كاهش علايم سندرم روده تحریکپذیر (IBS)سیستم گوارشی را تنظیم کند و نفخ را کاهش دهد.
زنجبیل
زنجبیل، ادویه تُندی است که مایعات داخل روده را به جریان میاندازد. این وضعیت به هضم غذا و تخلیه سریع معده کمک می کند که به نوبه خود از ایجاد نفخ جلوگیری میکند.
مارچوبه
مارچوبه منبع خوبی از «اینولین» است؛ فیبری نامحلول که باکتریهای خوب روده را تغذیه میکند و در نهایت کمک میکند که دفع منظمی داشته باشید.
رازیانه
این سبزی ریشهدار و دانههای آن ترکیبی دارند که اسپاسمهای دستگاه گوارش شما را آرام میکند. با اسپاسم کمتر، گاز میتواند راحت تر از روده عبور کند تا نفخ ایجاد نشود.
گوجه فرنگی
رژیم غذایی حاوی گوجه فرنگی سطح «لیکوپن» -آنتی اکسیدانی که به عنوان یک ضد التهاب در سراسر بدن شما عمل می کند- را در بدن افزایش میدهد. گوجه فرنگی همچنین مملو از پتاسیم است که سطح سدیم ایجاد کننده نفخ در دستگاه گوارش را کاهش میدهد.
کفیر
برخی مطالعات میگویند نوشیدن کفیر- نوشیدنی تخمیری شبیه ماست- گاز معده را تا ۷۰ درصد از بین میبرد. کفیر به تجزیه قند موجود در شیر که میتواند منجر به نفخ و درد شود نیز کمک میکند.