تازه ترین یافته های محققان درباره ویروس کرونا

نکات جدیدی که حتما باید بدانیم
علی رغم اینکه تاکنون اطلاعات زیادی درباره ویروس کرونا از سوی دانشمندان و متخصصان جهانی منتشر شده اما هنوز تحقیقات در این زمینه ادامه دارد و یافته های دانشمندان و محققان در حال وارد شدن به فاز تازه ای است؛ اطلاعاتی که با دانستن آنها می توان تا حد زیادی خود را در برابر این ویروس واکسینه کرد.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از الجزیره، در زیر به تازه ترین نکات و یافته هایی که درباره ویروس کرونا از سوی منابع موثق جهانی نظیر سازمان جهانی بهداشت، پزشکان، متخصصان و محققان این عرصه منتشر شده، اشاره می شود:

آیا باران ناقل ویروس کرونا است؟

پاسخ منفی است زیرا چرخه آبها از روند تبخیر تا تراکم آنها به عنوان ابر و سپس بارش باران حدود ۹ روز طول می کشد در حالی که ویروس نمی تواند تا این مدت زنده بماند.

ویروس کرونا از طریق عطسه و سرفه کردن منتقل می شود و قادر است تنها ۳ ساعت در هوا معلق بماند و منتقل شود اما نمی تواند ۹ روز زنده بماند تا با باران فرود بیاید.

آیا سبزیجات و میوه هاناقل ویروس کروناست؟

موسسه ارزیابی ریسک فدرال آلمان در تحقیقات تازه خود، احتمال انتقال ویروس کرونا از طریق سبزیجات و میوه ها را بسیار کم می داند و علاوه بر این اعلام کرده که تاکنون هیچ مورد ابتلا به کرونا از این طریق گزارش نشده است.

آیا مواد غذایی منجمد ناقل بیماری کروناست؟

ویروس های نسل کرونا می توانند به مدت دو سال در دمای ۲۰ درجه، مسری باقی بمانند اما موسسه ارزیابی ریسک فدرال آلمان به همه اطمینان می دهد که تاکنون هیچ مورد شناخته شده ای از انتقال ویروس از طریق مواد غذایی و حتی مواد غذایی منجمد گزارش نشده است

آیا امکان انتقال ویروس از طریق دستگیره های در وجود دارد؟

پاسخ مثبت است زیرا ویروس های کرونا از جمله ویروس کووید ۱۹، به طور متوسط چهار الی پنج روز روی سطوح مختلفی نظیر دستگیره های در باقی می ماند بنابراین می تواند از طریق آنها پخش شود.

آیا تجویز ایبوپروفن برای بیماران کرونایی ممنوع است؟

روز پنج شنبه سازمان بهداشت جهانی هشدار خود در خصوص عدم مصرف دارای ایبوپروفن توسط بیماران کرونایی را پس گرفت و اعلام کرد که از اطلاعات علمی منتشر شده در این خصوص اطلاع کافی ندارد.

پیش از این اطللاعاتی منتشر شده بود مبنی بر اینکه بهتر است افراد مبتلا به کرونا بویژه افراد داری بیماری زمینه ای از داروی ایبوپروفن استفاده نکنند زیرا این دارو بویژه برای بیماران کرونایی که از افزایش شدید فشار خون یا دیابت رنج می برند، ممکن است خطرناک باشد.

ویروس کرونا چه مدت در هوا زنده می ماند؟

محققان در تازه ترین تحیقات خود دریافته اند که ویروس کرونا می تواند تا ۳ ساعت در هوای آزاد زنده بماند و به افراد منتقل شود.

ویروس چه مدت روی سطوح مختلف زنده می ماند؟

براساس مطالعات مرکز ملی حساسیت ها و بیماری های واگیردار آمریکا، ویروس کرونا به مدت ۳ روز روی سطوح پلاستیکی و فولاد ضد زنگ و یک روز روی مقوا و چهار ساعت نیز روی مس زنده می ماند.

آیا بین خطر مسری بودن ویروس کرونا و گروه خونی افراد ارتباطی وجود دارد؟

بله، براساس آخرین مطالعات محققان چینی، کسانی که دارای گروه خونی نوع A  هستند، بیشتر مستعد ابتلا به ویروس کرونا می باشند.

مطالعات دانشمندان چینی روی ۲۱۷۳ بیمار کرونایی در ووهان چین نشان می دهد که گروه خونی A بیشتر و گروه خونی o کمتر در معرض ابتلا به ویروس قرار دارند.

 آیا حبس ۱۰ ثانیه ای تنفس یکی از راههای تشخیص ابتلا به کرونا محسوب می شود؟

این موضوع کاملا اشتباه است زیرا هیچ ارتباطی بین مدت زمان حبس نفس و ابتلا به ویروس کرونا وجود ندارد. علاوه براین چیزی به نام خودتشخیصی در این زمینه وجود ندارد بنابراین اگر چنانچه مشکوک به ابتلا به ویروس هستید باید با پزشک تماس بگیرید.

آیا نوشیدن مداوم آب، ویروس کرونا را می شوید؟

این دیدگاه نیز اشتباه است زیرا ویروس کرونا با نوشیدن مداوم آب، آب گرم و یا آب نمک از بین نمی رود.

آیا ویروس کرونا روی باروروی تاثیر دارد؟

پاسخ مثبت است زیرا طبق یک مطالعه اخیر چینی، ویروس کرونا ممکن است باعث آسیب به بیضه ها شود .

به گفته محققان چینی، ویروس کرونا از طریق مخلوطی متشکل از پروتئیتی به نام «اس» و آنزیمی به نام «ACE2» بافت بیضه ها حمله می کند و علاوه بر ریه ها این آنزیم در اندام های دیگری نظیر روده کوچک، کلیه ها، قلب، تیروئید و بیضه نیز یافت می شود و به طور خاص مقادیر زیادی از آن در بیضه ها وجود دارد که به گفته محققان، ویروس کرونا پتانسیل ایجاد آسیب به این ناحیه را دارد. این موضوع روی تولید اسپرم و آندروژن تاثیر می گذارد و به گفته محققان حتی ممکن است روی باروری مردان هم تاثیر بگذارد و منجر به نازایی شود.

چه زمانی قدرت فرد مبتلا به کرونا در انتشار ویروس و انتقال آن بین افراد سالم بالاتر است؟

براساس مطالعه محققان آلمانی، بیماران مبتلا به کروناویروس که دارای علائم خفیف هستند، بیشترین افرادی هستند که می توانند ظرف یک هفته بیشترین افراد را به این ویروس مبتلا کنند.

برای از بین بردن ویروس کرونا، باید لباس ها را در چه دمایی شستشو داد؟

به  گفته «آلن گوارد» ویروس شناس مطرح جهانی، ویروس کرونا در صورت قرار گرفتن در معرض ۵۶ درجه سانتی گراد به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه و یا ۶۵ درجه سانتی گراد به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه، توانایی عفونت خود را از دست می دهد.

«ژیل بیالو» استاد گروه بیماری های واگیردار در بیمارستان تنون پاریس توصیه می کند که حداقل ۱۰ دقیقه لباسهایتان را در دمای ۶۰ درجه سانتی گراد بشوییدو  می گوید که در حال حاضر هیچ داده دیگری وجود ندارد که بگوید شستشو در ۴۰ درجه کافی خواهد بود

آیا گرفتن ناخن می تواند فرد را در معرض ابتلا به کرونا قرار دهد؟

پاسخ مثبت است زیرا متخصصان بیماری های واگیردار هشدار می دهند که عادت گرفتن ناخن ها، آسان ترین راه اببتلا به ویروس کرونای جدید است.

«پوروی باریک» متخصص آلرژی و بیماری های واگیردار در مرکز پزشکی لانگون در دانشگاه نیویورک در این باره می گوید: همه انوع باکتری، ویروس و آلودگی می تواند زیر ناخن ها جمع شود بنابراین می توانند هنگام گاز گرفتن ناخن ها به دهان منتقل شوند به خصوص اگر فرد دستانش را نشوید و به درستی آنها را تمیز نکند.

باریک می گوید: هر بار که صورتتان به ویژه دهان، بینی و چشم را لمس می کنید، اقدام به انتقال این ویروسها می کنید درنتیجه به سادگی بیماری به شما منتقل می شود.

keyboard_arrow_up