کلسیم فراوان ترین ماده معدنی در بدن ماست و حدود ۲ درصد وزن بدن ما را تشکیل می دهد. بیشتر کلسیم در استخوان ها و دندان های ما ذخیره شده است اما این ماده معدنی برای انقباضات عضلانی، متابولیسم پروتئین، فشار خون و عملکرد عصبی نیز حیاتی است. نوجوانان و زنان اغلب دریافت کلسیم ضعیفی دارند. کارشناسان فکر می کنند که این ممکن است به این دلیل باشد که آنها بیشتر احتمال دارد صبحانه (که اغلب حاوی شیر است) را حذف کنند. نگرانکننده است که از هر پنج دختر نوجوان، یک دختر به اندازه کافی کلسیم مصرف نمیکند و در معرض خطر پوکی استخوان قرار میگیرد.
کاهش خطر سرطان
شواهدی وجود دارد که نشان می دهد کلسیم، بدن را در برابر برخی سرطان ها، به ویژه روده بزرگ و سینه محافظت می کند. Cancer Research UK می گوید: «چندین مطالعه نشان می دهد که خطر ابتلا به سرطان سینه برای زنانی که مصرف کلسیم بالایی دارند کمتر است». در یکی از این تحقیقات که روی ۵۰۰۰۰ زن نروژی انجام شد، مشخص شد افرادی که هم در کودکی و هم در بزرگسالی شیر مینوشیدند، کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه بودند و در یک مطالعه کره ای، کسانی که مصرف کلسیم بالاتری داشتند ۱۶ درصد کمتر در معرض ابتلا به سرطان روده بزرگ بودند.
استخوان ها و دندان های قوی
در ۲۰ سال اول زندگی ما، ۹۰ درصد از توده استخوانی ما تشکیل شده است، بنابراین رژیم غذایی دوران کودکی ما بسیار مهم است. در این دوره باید تراکم استخوان را با خوردن غذاهای غنی از کلسیم در کنار ویتامین D که به جذب و انتقال کلسیم به استخوان ها کمک می کند، افزایش داد. در دهه های بعد توده استخوانی به دلیل تغییرات هورمونی کاهش مییابد و مصرف به اندازه کلسیم میتواند جلوی پوکی استخوان را بگیرد. . کلسیم همچنین با فسفات ترکیب می شود و هیدروکسی آپاتیت، ماده سخت دندان ها را می سازد.
قلب سالم
مطالعات نشان می دهد که مصرف بیشتر کلسیم (معمولاً از طریق لبنیات کم چرب) ممکن است به کاهش سطح کلسترول بد LDL کمک کند. همچنین ممکن است تأثیر مفیدی بر فشار خون داشته باشد و خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب را کاهش دهد. مشخص شده است که نوزادان زنان باردار که کلسیم مصرف می کنند، در سنین بالاتر فشار خون متعادلی دارند.
منابع کلسیم
منابع غنی کلسیم شامل لبنیات، سبزیجات برگ سبز، شیرهای غنی شده و ماهی های کنسرو شده حاوی استخوان، مانند کنسرو ساردین است. می توانید مکمل ها را هم امتحان کنید، معمولاً حدود ۸۰۰ میلی گرم تا ۱۲۰۰ میلی گرم در هر دوز کافی است.