چرا همیشه احساس گرسنگی می کنم؟

بدن شما برای تامین انرژی به غذا نیاز دارد پس طبیعی است که اگر برای چند ساعت چیزی نخورید احساس گرسنگی کنید. اما برخی از افراد همیشه احساس گرسنگی می کنند که می تواند ناشی از یکی از دلایل زیر باشد.

دیابت:

بدن شما شکر موجود در غذا را به گلوکز تبدیل می کند. اما وقتی که شما دیابت دارید گلوگز نمی تواند به سلول های بدن برسد و بدن آن را دفع می کند و شما احساس گرسنگی می کنید. بخصوص افرادی که دیابت نوع یک دارند ممکن است بسیار پر خوری کنند اما همچنان لاغر باشند. علاوه بر گرسنگی مداوم می توان به نشانه های زیر هم به عنوان علایم دیابت اشاره کرد : تشنگی شدید ، دفع ادارار بیش از حد، کاهش وزن بدون دلیل، تاری دید، بریدگی ها و کبودی هایی که مدت زیادی طول می کشد تا ترمیم شوند، سوزن سوزن شدن دست و پا ، خستگی.

پائین بودن قند خون :

هیپوگلیسمی به پائین بودن قند خون بیش از حد مجاز گفته می شود. یکی از دلایل پائین آمدن قند خون دیابت است اما این مشکل دلایل دیگری مانند هپاتیت، اختلالات کلیوی، تومورهای مربوط به غده پانکراس، مشکلات مربوط به غدد فوق کلیوی و همچنین غده هپوفیز هم می تواند داشته باشد. هیپوگلیسمی در موراد شدید باعث اختلال در راه رفتن و عدم تعادل می شود. دیگر نشانه های این مشکل عبارتند از: احساس نامنطم بودن ضربان قلب، پوست رنگ پریده، لرزش، عرق کردن، سوزن سوزن شدن اطراف دهان.

کم خوابی:

عدم استراحت کافی باعث تاثیر بر ترشح هورمون هائی در بدن می شود که حس گرسنگی را کنترل می کنند. افرادی که از خواب کافی محروم هستند پر اشتها تر از افرادی هستند که خواب کافی دارند. همچنین وقتی شما خسته هستید احتمال اینکه میل به خوردن خوراکی های پر کالری و پر چربی پیدا کنید، بیشتر است . دیگر عوارض کم خوابی عبارتند از: تغییر در خلق و خو و افزایش وزن و بی حالی در طول روز.

استرس:

وقتی که شما عصبی یا تحت فشار هستید بدن شما هورمونی به نام کورتیزول ترشح می کند . این هورمون باعث ایجاد حس گرسنگی در شما می شود. بیشتر افرادی که دچار استرس هستند به غذاهای چرب و شیرین تمایل پیدا می کنند. از دیگر نشانه های استرس عبارتند از : عصبانیت، خستگی، سردرد، مشکلات خواب، ناراحتی معده .

داروها:

برخی از داروها می توانند شما را به خوردن بیش از حد معمول متمایل کنند. آنتی هیستامین ها که آلرژی ها را درمان می کنند، برخی داروهای ضد افسردگی، استروئیدها، برخی از داروهای دیابت و داروهای ضد روان پریشی از این جمله اند.

پرکاری تیروئید :

پرکاری تیروئید معمولا موجب افزایش اشتها می‌شود. در پرکاری تیروئید به دلیل افزایش سوخت و ساز بدن، فرد با افزایش اشتها مواجه می‌شود که این افزایش اشتها در تیروئید پرکار موجب افزایش وزن بیمار نیست بلکه تنها بر روی متابولیسم بدن تاثیر گذار است. علایم پرکاری تیروئید عبارتند از :نبض تند، احساس عصبی بودن، عرق بیشتر از حد معمول، ضعف عضلانی ،تشنگی حتی بعد از نوشیدن.

keyboard_arrow_up