آنفولانزا
آنفلوآنزا یا گریپ (Grippe) بیماری واگیردار می باشد که عامل آن نوعی ویروس آران ای از خانواده Orthomyxoviridae است . این نوع ویروس ها در پرندگان و پستانداران اثر می گذارد و موجب ایجاد عفونت حاد دستگاه تنفسی ، سردرد ناگهانی، درد ماهیچه، تب و ضعف و بی حالی شدید می شود. سه گونه ویروس آنفلوآنزا به نامهای A B C وجود دارد .با وارد شدن به فصل سرما و ابتلای هموطنانمان به آنفولانزا در این بخش از سلامت نمناک مطلبی درباره آنفولانزا ، علائم ، درمان و راه های پیشگیری از این بیماری آماده کرده ایم .
علائم آنفولانزا
تب و لرز
سرفه
سوزش گلو
آبریزش بینی یا بینی گرفته
درد بدن یا عضلات
سردرد
خستگی
اسهال
استفراغ
بیشتر افراد مبتلا به آنفولانزا در عرض چند روز و یا کمتر از دو هفته ریکاوری می شوند اما بعضی از افراد با طولانی شدن این بیماری مواجه می شوند که باعث تهدید زندگی افراد می شود. عفونت های سینوسی و گوش نمونه هایی از این سختی ها هستند که در نتیجه عفونت ویروسی آنفولانزا و یا باکتری به وجود می آید.دیگر سختی های ممکن بعد از ابتلا به آنفولانزا می تواند شامل التهابات قلبی ، مغزی ، عضله ای ، بافت های بدن و نارسایی چند عضو از بدن باشد . عفونت ویروسی آنفولانزا می تواند پاسخ های التهابی شدید را در بدن ایجاد کند که منجر به مسمومیت عفونی می شود و زندگی فرد را تهدید می کند .آنفولانزا همچنین می تواند مشکلات پزشکی دیگر را بدتر کند ، مثلا افراد مبتلا به آسم در صورت ابتلا به آنفولانزا با مشکلاتی مثل حملات آسمی و افراد مبتلا به بیماری های قلبی نیز در این شرایط با تشدید بیماری خود مواجه می شوند .
علائم هشدار دهنده
مشکل در تنفس یا تنفس تند
لب ها یا صورت کبود
درد سینه
درد عضلانی شدید ( کودکان در این شرایط از راه رفتن دست می کشند )
کم آبی ( ادرار نکردن به مدت ۸ ساعت، دهان خشک، گریه بدون اشک )
حمله
تب بالای ۱۰۴ فارنهایت
هرگونه تب در کودکان زیر ۱۲ ماه
تشدید بیماری های مزمن
راه های پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا
واکسناسیون تب های فصلی هر ساله می تواند بدن شما را از سه یا چهار ویروس آنفولانزای رایج محافظت کند . حال این واکسن ها می تواند به صورت تزریقی و یا اسپری از طریق بینی باشد .البته که تحقیقات نشان می دهد که اسپری محافظت از آنفولانزا برای بینی زیاد تاثیرگزار نیست .این اسپری ها برای بعضی از افراد مثل خانم های باردار، کودکان بین ۲ و سال مبتلا به آسم و مشکلات سینه و سیستم های ایمنی ضعیف پاسخگو نیست .مواد تشکیل دهنده این واکسن ها به مقدار کمی حاوی پروتئین تخم مرغ می باشد که اگر آلرژی خفیفی به تخم مرغ دارید و هنگام خوردن تخم مرغ تاول می زنید، بهتر است که ازتزریقات استفاده کنید .همه افراد به خصوص کودکان مبتلا به دیابت، سیستم دفاعی ضعیف، کم خونی شدید یا بیماری های قلب، ریه و کلیه هر سال باید واکسن آنفولانزا تزریق کنند.تاثیر واکسن های آنفولانزا به سلامت بدن کودک شما و چگونگی تطابق واکسن با ویروس، بستگی دارد. در صورتی که کودک بدن سالم تری داشته باشد، این واکسن تاثیر بیشتری خواهد داشت.
درمان بیماری آنفولانزا
معمولا به افراد مبتلا به آنفولانزا توصیه می شود که استراحت کافی داشته باشند و به اندازه کافی مایعات بخورند اما اگر عفونت شما شدید است، پزشک به شما داروی ویروس کش مثل اوسلتامیویر، رلزنا، راپی واب، ایکسو فلوزا تجویز می کند که این داروها بیماری شما را کوتاه می کند و به پیشگیری از مشکلات زیاد کمک می کند که این داروها معمولا برای افراد مبتلا به آسم نیز تجویز می شود .اثرات جانبی این داروهای ضد ویروس شامل حالت تهوع و استفراغ است که این اثرات جانبی در صورت مصرف با غذا کاهش پیدا می کند .بیشتر افراد مبتلا به آنفولانزا به داروهایی مثل امانتادین و ریمانتادین مقاوم هستند که از داروهای ویروس کش می باشد .استفاده از داروهای مسکن نیز به این افراد توصیه می شود که این مسکن ها می تواند استامینوفن، ایبوپروفن باشند .
کلینیک های تخصصی بیمارستان بازرگانان تمام ایام هفته به جزء روزهای تعطیل از ۸ صبح فعال می باشدهمچنین واحد اطلاعات بیمارستان با شماره تلفن ۳۸۵۷۲۲۲۸ آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان می باشد.جهت اخذ نوبت اینترنتی لطفً کلیک نمائید.