چرا همیشه خسته ام؟/دلیل احساس خستگی مداوم

 آیا شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که همیشه خسته هستند؟ آیا هرکاری را به زحمت انجام می دهید و انرژی لازم برای انجام هیچ کاری را ندارید؟ این مسئله می تواند دلایل مختلفی داشته باشد که در اینجا به برخی از شایع ترین آنها اشاره خواهیم کرد.

عادت های روزانه

عادت های روزانه در میزان انرژی شما بسیار موثر هستند. میزان خواب، نوع رژیم غذائی و همچنین میزان تحرک بدنی بسیار مهم هستند. یک فرد بزرگسال روزانه بین ۷ تا ۹ ساعت خواب نیاز دارد. اگر فردی کمتر از این میزان خواب در شبانه روز داشته باشد طبیعتاً اشتهای خوبی هم برای غذا خوردن نخواهد داشت و کسی که خوب غذا نخورد انرژی لازم برای ورزش را نخواهد داشت و این زنجیره منجر به ایجاد حس خستگی و پژمردگی در فرد می شود. پس اگر احساس خستگی می کنید پیش از هرچیز در برنامه روزانه خود تجدید نظر کنید و خواب منظم، برنامه غذائی متعادل و همچنین تحرک بدنی کافی داشته باشید. اگر برنامه زندگی خود را تنظیم کردید و خستگی شما ادامه داشت باید در نظر داشته باشید که شاید در بدن شما مشکلی وجود دارد.

کم خونی

کم خونی باعث می شود خون نتواند اکسیژن را به راحتی به اندام های مختلف بدن برساند. شایع ترین نوع کم خونی فقر آهن است.افرادی که فقر آهن دارند به دلیل اینکه اکسیژن به اندازه کافی به اندام های مختلف بدنشان نمی رسد دچار خستگی مداوم، سرگیجه، مه مغزی و تپش قلب می شوند.

دیابت

پزشکان دقیقاً نمی دانند که چرا دیابت باعث خستگی می شود. یکی از دلایل احتمالی این است که بدن شما انرژی زیادی را برای مقابله با تغییرات مکرر در سطح قند خون مصرف می کند. آنچه پزشکان می دانند این است که خستگی یکی از شایع ترین علائم دیابت است. نشانه های دیگر دیابت عبارتند از احساس تشنگی و نیاز مکرر به دستشویی.

مشکلات قلبی

خستگی شدید یکی از علائم شایع نارسایی قلبی است که زمانی اتفاق می‌افتد که قلب آنطور که باید خون را پمپاژ نمی‌کند. فردی که دچار نارسائی قلب است  معمولاً هنگام ورزش احساس خستگی شدیدی می کند. همچنین ممکن است ورم در بازوها یا پاها و تنگی نفس داشته باشد.

آپنه خواب

آپنه خواب باعث می شود  بدن شما در مدت خواب اکسیژن کافی دریافت نکند که این باعث می شود بدنتان در طول شب به اندازه کافی استراحت نکند. وقتی مغز شما تشخیص بدهد که بدن شما به اندازه کافی اکسیژن دریافت نمی کند شما را از خواب بیدار می کند و این باعث می شود استراحت کافی نداشته باشید و در طول روز احساس خستگی کنید.

یائسگی

در دوران یائسگی هورمون ها دچار تغییرات زیادی می شوند همین باعث می شود فرد در هنگام خواب دچار گرگرفتگی و عرق شود و همین کیفیت خواب را کاهش داده و حتی ممکن است فرد را از خواب بیدار کند که همین باعث می شود فرد در طول روز دچار خستگی وبی حالی شود.

افسردگی

افسردگی ترکیب مواد شیمیایی در مغز را تغییر می دهد. مثلا در افراد افسرده سطح سرتونین که باعث تنظیم ساعت بدن می شود کاهش می یابد. افسردگی می تواند سطح انرژی شما را کاهش دهد و در طول روز احساس خستگی کنید. همچنین ممکن است بر اثر این مشکل شب ها به سختی به خواب بروید یا ممکن است صبح زودتر از آنچه باید از خواب بیدار شوید.

 

 

keyboard_arrow_up