ویتامین C یکی از مهمترین مواد مورد نیاز بدن است. ویتامین C باعث تقویت سیستم ایمنی بدن، جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی، مشکلات دوران بارداری و همچنین چین و چروک پوست می شود. ویتامین سی که با نام اسید اسکوربیک هم شناخته می شود برای رشد مو و همچنین نمو و ترمیم تمام بافت های بدن ضروری است. ویتامین سی همچنین در بسیاری از عملکرد های بدن از جمله تشکیل کلاژن، جذب آهن، عملکرد مناسب سیستم ایمنی، بهبود زخم، حفظ غضروف ها و استخوانها و دندان ها نقش دارد.
ویتامین C یکی از آنتی اکسیدان هایی است که می تواند از بدن در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد و همچنین مواد شیمیایی سمی و آلاینده هائی مانند دود سیگار محافظت کند. رادیکال های آزاد می توانند در ایجاد بیماری هایی مانند سرطان، بیماری های قلبی و آرتریت نقش داشته باشند.
مقدار مجاز مصرف ویتامین سی برای بزرگسالان روزانه ۲۰۰۰ میلیگرم است .البته بدن ویتامین سی اضافه را ذخیره نمی کند و بنابر این مصرف بیش از حد این ویتامین نگران کننده نیست اما می تواند منجر به مشکلات معده و همچنین اسهال شود.
منابع ویتامین C
غذاهای غنی از ویتامین C عبارتند از مرکبات، فلفل سبز، توت فرنگی، گوجه فرنگی، کلم بروکلی، سیب زمینی سفید و سیب زمینی شیرین. سایر منابع خوب شامل سبزیجات با برگ تیره، طالبی، انبه، هندوانه، کلم بروکسل، گل کلم، فلفل قرمز، تمشک، زغال اخته، کدو حلوایی و آناناس است. در زیر مقدار ویتامین سی موجود در برخی از مواد غذائی برای شما آورده شده است.
طالبی، ۱ فنجان: ۵۹ میلی گرم
آب پرتقال، ۱ فنجان: ۹۷ میلی گرم
کلم بروکلی، ۱ فنجان: ۷۴ میلی گرم
کلم قرمز، نصف فنجان: ۴۰ میلی گرم
فلفل سبز، نصف فنجان، ۶۰ میلی گرم
فلفل قرمز، نصف فنجان، ۹۵ میلی گرم
یک عدد کیوی متوسط: ۷۰ میلی گرم
آب گوجه فرنگی، ۱ فنجان: ۴۵ میلی گرم
منافع ویتامین C
ویتامین سی منافع زیادی برای بدن دارد. وقتی صحبت از سرماخوردگی به میان میآید، ویتامین C یک درمان نیست، اما برخی مطالعات نشان میدهند که ممکن است به جلوگیری از عوارض جدیتر کمک کند. شواهد خوبی وجود دارد که مصرف ویتامین C برای سرماخوردگی و آنفولانزا می تواند خطر ابتلا به عوارض بعدی مانند ذات الریه و عفونت های ریوی را کاهش دهد.
مصرف ویتامین C باعث جلوگیری از چین و چروک صورت می شود. همچنین درمان های موضعی ویتامین سی باعث کاهش چین و چروک های پوستی می شود. ویتامین سی همچنین باعث کاهش التهاب.کاهش خطر ابتلا به سرطان و بیماری های قلبی عروقی می شود.